Алберт Попов е името, което спортните фенове у нас повтарят

...
 Алберт Попов е името, което спортните фенове у нас повтарят
Коментари Харесай

МАЙКАТА НА АЛБЕРТ ПОПОВ С РАЗКАЗ ЗА ЖИВОТА НА НОВИЯ СКИ ГЕРОЙ

 Алберт Попов е името, което спортните почитатели у нас повтарят в последните дни. Младият ни алпиец написа новата история в българските ски. Той  реализира два невероятни резултата в последните си стартове в Световната купа. Спечели благосклонности на почитатели и ски специалистис 9-а позиция в Кицбюел и 6-а в Шладминг. Два от стартовете с най-вече обичаи и почитатели.
Какъв е Алберт през очите на околните си?

„ Спомените са от една страна доста приятни, поради страхотното ми детство. Тук пораснаха Александра и Алберт. Той нямаше 3 години, когато се качи в планината. Много съм горда и щастлива ”, споделя пред Нова тв майката на Алберт - Мартина, която е някогашна състезателка на ЦСКА.

„ Искахме да заобича планината и природата. Изключително своеволен беше. От дребен е динамит. В пъзела една дрънкулка да липсва, той не може да бъде съединен и съм признателна на всички, които вземат участие в този пъзел ”, показа още тя.

На Витоша се пресичат и пътищата на Алберт Попов със настоящия му треньор Ивайло Борисов. Алберт обиква ските, зимата и планината от напълно дребен. Научил се е да кара ски единствено за няколко дни.

Истинските скиори с темперамент се каляват от деца, описват треньорите му, а той от дребен декларира, че един ден ще кара на международно.

Драматичният миг в живота на Алберт Попов е жестоката автомобилна злополука от 2015 година в Австрия. При нея умира треньорът Драго Грубелник.

„ Бях извънредно обезпокоена по какъв начин Алберт ще одобри случилото се. Той се държа доста мъжки и крепко стъпил на земята. Единственото неприятно е, че не можем да върнем Драго. Благодаря на Господ, че резервира Алберт жив и той съумя да се възвърне на 100%. Със сигурност живее втори живот ”, разяснява още майката на Алберт Попов и прикани:

„ Вярвайте в него. Очаквайте и непредвиденото. ”
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР